Afbeelding

Burgemeester onder vuur vanwege vergoedingen

Politiek

BUSSUM - Burgemeester Henk Heijman zou de afgelopen jaren onterecht vergoedingen hebben ontvangen om dubbele woonlasten te dekken. Dat stellen Hart voor Bussum, Partij voor Bussum en de Gooise Ouderenpartij. Het zou gaan om enkele tienduizenden euro's.

De burgemeester zou volgens de raadsleden onterecht een zogenaamde pensionvergoeding hebben ontvangen. Op dat geld kunnen burgemeesters aanspraak maken als ze een onverkoopbaar koophuis hebben vanwege een eerdere burgemeesterspost. Volgens Hart voor Bussum, Partij voor Bussum en de Gooise Ouderenpartij heeft Heijman daar geen recht op gehad. De burgemeester zou een huurhuis hebben achtergelaten dat bovendien wordt onderverhuurd. 

Bussum overtreedt regels
Volgens de raadsleden wordt de gemeentewet eveneens overtreden omdat burgemeester Heijman al langer dan een jaar niet in Bussum woont. Dat moet volgens de wet wel. Burgemeesters kunnen daar tijdelijk een ontheffing voor krijgen, maar volgens de 3 partijen heeft Heijman deze onterecht verkregen. Volgens de partijen heeft de gemeenteraad daar nooit haar zegje over gedaan.

Probleem moet onderzocht worden
Hart voor Bussum, Partij voor Bussum en de Gooise Ouderenpartij menen dat er een onafhankelijk onderzoek moet komen naar de kwestie rond de burgemeester. Er gaat deze maand een voorstel naar de raad waarmee om zo'n onderzoek gevraagd wordt. 

B en W vergaderen vandaag
Het college van B en W vergadert vandaag over de ontstane rel. Later vandaag komen B en W met een reactie.

Uit de krant