Afbeelding

Genomen maatregelen zorgen voor meer draagvlak voor fusie

Politiek

BUSSUM - De genomen maatregelen om geldproblemen rond de fusie af te dekken zorgen voor meer draagvlak onder de gemeenteraadsleden van Bussum. Toch meent het grootste deel dat het nóg beter moet. "Alle problemen moet alsnog worden afgedekt", zo klonk het donderdag. 

De Tweede Kamer besloot afgelopen week dat er maatregelen worden genomen als een eventuele claim rond het KNSF-complex weer ter sprake komt. Daarnaast kwam er een vangnet voor eventuele andere geldproblemen. Wel werd gesteld dat de gemeente straks een bedrag aan restschuld zelf moet ophoesten. 

VVD, D66 en Hart voor Bussum: geen draagvlak
VVD en D66 menen nog steeds dat ook de openstaande restschuld goed moet worden afgedekt voordat men echt helemaal achter de fusie staat. Hart voor Bussum staat daar al langer voor. De raadsleden menen dat de burgers van Bussum geen cent van dat bedrag moeten hoeven te betalen. De restschuld komt vooral door het KNSF-debacle van Muiden, waar Bussum en Naarden niets aan kunnen doen. "Het is een principekwestie", aldus de VVD. 

Anderen wel meer steun
Andere raadsleden bleken deze week wel meer steun voor de fusie te hebben en waren tevreden over de genomen maatregelen. Het CDA, PvdA en GL vertelden donderdag dat de Tweede Kamer volgens hen een grote stap heeft gezet om de geldproblemen rond de fusie op te lossen. Ze menen dat de grootste problemen nu van tafel gehaald worden, waardoor ze nu wel achter het plan staan. 

Uit de krant