Afbeelding

B en W: Plasterk komt ons voor 80% tegemoet

Politiek

BUSSUM - Het Bussumse college van burgemeester en wethouders reageert 'zeker niet ontevreden' op de resultaten het Kamerdebat over de fusie van donderdagavond. Dat laat de gemeente weten. 

Volgens B en W komt minister Plasterk van Binnenlandse Zaken voor 80 procent tegemoet aan de Bussumse zorgen: van de 5 gestelde voorwaarden worden er 4 opgelost, beredeneert men.  

Burgemeester Heijman: "Wat resteert is de eigen bijdrage die de nieuwe gemeente en met hen de inwoners van Bussum dienen op de hoesten. Ik kan me goed voorstellen dat Bussumse partijen tot aan de behandeling in de Eerste Kamer zullen ageren om die bijdrage van tafel te krijgen. Dit is best een principieel punt: kun je inwoners financieel laten bloeden voor die besluiten of ontwikkelingen waar ze part noch deel aan hebben?"

Burgemeester: fuseren onder voorwaarden
De burgemeester stelt nog steeds dat Bussum achter het fuseren zelf staat. "Maar wel onder enkele voorwaarden. Is er onder de huidige condities Bussums draagvlak voor de fusie? Dat zal de komende tijd blijken." 

De Tweede Kamer bepaalt na het paasweekend of de fusie door kan gaan. De gemeenteraad vergadert daarna, op donderdag. Er zal dan hoe dan ook over de fusie worden gesproken. 

Uit de krant