Afbeelding

KNSF bezorgt ook Bussum hoofdpijn

Politiek

BUSSUM - Het verzet tegen een fusie van Bussum, Naarden en Muiden groeit. Met name vanuit Bussum roeren tegenstanders zich nadrukkelijk. Het draait vooral om de zorgen rond het Muidense hoofdpijndossier KNSF.

Hart voor Bussum vraagt al langer aandacht voor de financiële onzekerheid die de nieuwe gemeente te wachten staat en heeft geen vertrouwen dat het nog goed komt. Daar hebben VVD, D66, PvdA, GL en CDA zich nu bijgevoegd.

Extra raad
Gisteren werd bekend dat ze nieuw overleg willen in een extra raadsvergadering, aanstaande maandag. Het is de vraag wat de raad precies wil - en nog kan. Het voorstel voor de herindeling ligt al in Den Haag.

Oud-CDA-raadslid Wilbert van Waes roept op om garanties in het fusievoorstel op te nemen zodat Bussumers en Naarders niet hoeven op te draaien voor Muidense geldproblemen. Hij is een petitie gestart. 

Ja/nee-sticker 
Ook op social media is goed te merken dat het sentiment anders wordt. Op Twitter gaat een ja/nee-sticker rond, waarmee Naarden en Bussumers kunnen aangeven problemen te hebben met de fusie. 

Uit de krant