Afbeelding

Wie betaalt rekening Muiden?

Politiek

BUSSUM - Terwijl de Ministerraad vrijdag instemde met de fusie van Naarden, Muiden en Bussum, luidt Hart voor Bussum de noodklok in de Bussumse gemeenteraad. De raadsfractie heeft zorgen over de financiën van Muiden en de gevolgen voor de inwoners van Naarden en Bussum. Wethouder Gerard Boekhoff deelt die bezorgdheid niet.

Hart voor Bussum maakt zich zorgen om de grote financiële risico's in het Muider KNSF-dossier. Die zaak blijkt helemaal nog niet geregeld, zegt de partij. KNSF Vastgoed wil al heel lang het voormalige terrein van de Kruitfabriek ontwikkelen, maar komt er niet uit met de gemeente Muiden.

Volgens Hart voor Bussum zou uit uitgelekte informatie blijken dat er voor miljoenen aan onzekerheid is. De gemeenteraden van Bussum en Naarden tasten in het duister, want pas op de dag van de fusie (1 januari 2016) krijgen ze inzage. Ook zouden er geen harde garanties zijn dat provincie of Rijk de risico's afdekken. Volgens Hart voor Bussum moet daarom pas op de plaats worden gemaakt om dit probleem op te lossen. Daarna kan de fusievoorbereiding worden voortgezet.

Wethouder Boekhoff denkt niet dat dat nog kan en raadt het ook sterk af. Volgens hem is Bussum juist op de goede weg. Zowel bij de provincie als in Den Haag is het volgens hem nu kristalhelder dat Bussum en Naarden niet onevenredig belast mogen worden met een eventuele financiële nasleep uit Muiden.

Lees verder in het BussumsNieuws

Uit de krant