Conclusie na één jaar

Nieuwkomer en éénpitter Max de Goede; ‘Raad bestaat uit nogal terughoudende conservatieve meerderheid’

6 apr 2023, 11:18 · leestijd 2 minuten Politiek
Max de Goede (l) zit dan wel als éénpitter in de gemeenteraad. Daarnaast wordt hij gesteund door v.l.n.r.: Inge Umans, Milou Huizinga, Jesse van den Hoven, Gerda Hafkamp, Richard Bogert, Maddie Waterman, Margriet Dupré en Roelof Wegener. Esther van Zon staat niet op de foto.
Max de Goede (l) zit dan wel als éénpitter in de gemeenteraad. Daarnaast wordt hij gesteund door v.l.n.r.: Inge Umans, Milou Huizinga, Jesse van den Hoven, Gerda Hafkamp, Richard Bogert, Maddie Waterman, Margriet Dupré en Roelof Wegener. Esther van Zon staat niet op de foto. Foto: Evert Doorn

PLEK (Partij voor Leefomgeving En Klimaat) zit nu één jaar met één zetel in de gemeenteraad van Gooise Meren. Tijd voor een reflectie op de gemeentepolitiek en ervaringen in de raad, vindt Max de Goede. Maar de fractievoorzitter maakt met zijn uitspraken geen vrienden. 

Hij valt meteen met de deur in huis en steekt zijn niet-malse mening niet onder stoelen of banken. “Na één jaar in de gemeenteraad moeten we toch een aantal conclusies trekken. We merken dat de gemeenteraad van Gooise Meren uit een ons inziens nog..