Afbeelding
Foto: Rolien Bekkema\Pvda

PvdA’er Wouter van der Schaaf compleet onverwacht overleden

Politiek

BUSSUM - Opnieuw zeer verdrietig nieuws vanuit de fractie en het bestuur van de PvdA Gooise Meren. “Op dinsdag 9 augustus j.l. bereikte ons het zeer trieste en onverwachte bericht dat Wouter van der Schaaf in de vroege ochtend in zijn slaap was overleden”, aldus fractievoorzitter Rolien Bekkema.

Wouter was sinds 2016 een zeer loyaal en betrokken lid van de fractie van de PvdA van de gemeente Gooise Meren. “Met verve droeg hij bij aan het debat over onderwijs en sport en hij vocht voor de positie van de zwakkeren in de samenleving. Hij kon zich bijvoorbeeld behoorlijk opwinden als het aandeel sociaal in bouwprojecten niet gehaald dreigde te worden. Wouter werkte als sociaal democraat in hart en nieren bloedserieus en hard aan zijn onderwerpen. Hij deed dat met veel humor en relativeringsvermogen. Onlangs sloot Wouter zijn fractiewerk af en werd hij unaniem door de leden van de Algemene Ledenvergadering gekozen tot voorzitter van de afdeling Gooise Meren van de PvdA. Hij had daar veel zin in en had ideeën en plannen over de toekomst van de PvdA om in de komende tijd uit te werken. Zijn aimabele en sportieve persoonlijkheid én zijn rijke achtergrond in het onderwijs en de sport onder meer als coach en scheidsrechter bij SDO maakten Wouter tot een waardevolle en sympathieke vriend en onmisbare collega.” 

“Ondanks zijn pensionering stond Wouter nog steeds enkele dagen in de week voor de klas op diverse basisscholen in de regio. Dat hij zeer geliefd was bleek zonneklaar tijdens de verkiezingen in het kinderdebat waar hij door de kinderen luid werd toegejuicht met ‘meester Wouter!!’ Wouter stierf ‘in het harnas’. Hij was samen met zijn geliefde echtgenote Ariella op fietsvakantie in Duitsland. Hij werd 72 jaar. Het is loodzwaar om over hem in de verleden tijd te moeten spreken, maar we zullen deze ‘mensenmens’ elke dag bij ons houden”, besluit Bekkema. 

Uit de krant

!

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Mogelijk in 2023 terugkeer van Proeverij van Gooise koren Bonte mix van koren zingt voor groot publiek; hele gezellige drukte in Naarden-Vesting Cultureel 26 sep, 16:15
Afbeelding
Geweldig buurtfeest in Muidense wijk Noordwest Buurt & wijk 26 sep, 12:45
Afbeelding
Auto vanaf station Bussum-Zuid gestolen 112 26 sep, 12:03
Afbeelding
Wethouder Luijten en voorzitter BFC openen nieuw kunstgrasveld Sport 26 sep, 10:00
Logo
Afbeelding
Achterstallig loon is inzet Geschil tussen werkneemster en baas van Bos en Hei in Naarden; schikking tussen beide partijen blijft uit Algemeen 26 sep, 07:00
Afbeelding
Ondergrondse container opgeblazen met bom in Bussum foto’s 25 sep, 19:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Het ontstaan van Bussum Algemeen 25 sep, 10:55
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 14 clubs doen mee in gemeente Gooise Meren Sport 25 sep, 07:59
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief