Afbeelding
Foto: Rolien Bekkema\Pvda

PvdA’er Wouter van der Schaaf compleet onverwacht overleden

Politiek

BUSSUM - Opnieuw zeer verdrietig nieuws vanuit de fractie en het bestuur van de PvdA Gooise Meren. “Op dinsdag 9 augustus j.l. bereikte ons het zeer trieste en onverwachte bericht dat Wouter van der Schaaf in de vroege ochtend in zijn slaap was overleden”, aldus fractievoorzitter Rolien Bekkema.

Wouter was sinds 2016 een zeer loyaal en betrokken lid van de fractie van de PvdA van de gemeente Gooise Meren. “Met verve droeg hij bij aan het debat over onderwijs en sport en hij vocht voor de positie van de zwakkeren in de samenleving. Hij kon zich bijvoorbeeld behoorlijk opwinden als het aandeel sociaal in bouwprojecten niet gehaald dreigde te worden. Wouter werkte als sociaal democraat in hart en nieren bloedserieus en hard aan zijn onderwerpen. Hij deed dat met veel humor en relativeringsvermogen. Onlangs sloot Wouter zijn fractiewerk af en werd hij unaniem door de leden van de Algemene Ledenvergadering gekozen tot voorzitter van de afdeling Gooise Meren van de PvdA. Hij had daar veel zin in en had ideeën en plannen over de toekomst van de PvdA om in de komende tijd uit te werken. Zijn aimabele en sportieve persoonlijkheid én zijn rijke achtergrond in het onderwijs en de sport onder meer als coach en scheidsrechter bij SDO maakten Wouter tot een waardevolle en sympathieke vriend en onmisbare collega.” 

“Ondanks zijn pensionering stond Wouter nog steeds enkele dagen in de week voor de klas op diverse basisscholen in de regio. Dat hij zeer geliefd was bleek zonneklaar tijdens de verkiezingen in het kinderdebat waar hij door de kinderen luid werd toegejuicht met ‘meester Wouter!!’ Wouter stierf ‘in het harnas’. Hij was samen met zijn geliefde echtgenote Ariella op fietsvakantie in Duitsland. Hij werd 72 jaar. Het is loodzwaar om over hem in de verleden tijd te moeten spreken, maar we zullen deze ‘mensenmens’ elke dag bij ons houden”, besluit Bekkema. 

Uit de krant