Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Inbreng inwoners en ondernemers welkom bij vormen coalitieakkoord

Politiek

GOOISE MEREN - De coalitievorming in gemeente Gooise Meren is een volgende fase ingegaan. 

In de informatieve eerste fase is verkend welke partijen met elkaar mogelijk een coalitie kunnen vormen. Na verschillende gesprekken met alle partijen, was de conclusie dat een samenwerking tussen de huidige coalitiepartners, D66, VVD, Hart van Bussum Naarden Muiden en Groen Links de meest reële optie is. 

Deze partijen zijn begonnen aan de tweede fase, de formatie. In deze fase voeren zij momenteel inhoudelijke gesprekken om  te komen tot een nieuw coalitieakkoord. De heer van Asseldonk is aangetrokken als formateur.

Omdat de partijen veel waarde hechten aan betrokkenheid vanuit de maatschappij,  hebben de partijen een e-mailadres geopende voor inwoners, ondernemers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties die input willen meegeven voor het te vormen akkoord. Wie dat wil kan tot 20 mei aangeven welke onderwerpen echt in het coalitieakkoord zouden moeten worden meegenomen. Dat kan op dit e-mailadres: coalitievorming@gooisemeren.nl.

Wat betreft de coalitievorming moeten nog flinke stappen gezet worden. Men wil voortvarend te werk gaan, maar ook zorgvuldig zijn. Het streven en de verwachting is dat er voor het zomerreces een nieuw college van burgemeester en wethouders en een coalitieakkoord is.  

Uit de krant