Tekeningen van de woontoren.
Tekeningen van de woontoren. Foto: Gemeente Gooise Meren

Ook bezwaarschrift SNLG tegen woontoren Driftweg

Politiek

NAARDEN - Ook de Stichting Natuur en Landschap het Gooi (SNLG) heeft nu een bezwaarschrift ingediend vanwege de te bouwen woontoren aan de Driftweg in Naarden.

De burgemeester en wethouders van Gooise Meren gaven op 10 januari jl. een omgevingsvergunning af voor de bouw van een toren van zeventien appartementen op de grens van Naarden en Huizen.

Doorn in het oog
Het appartementengebouw is voor velen een doorn in het oog en zal komen te staan in Naarden, is het plan. Naast de SNLG hebben ook Vrienden Van het Gooi, Stichting Behoud Gooise Heide (SBGH), GNR en de gemeente Huizen een bezwaarschrift ingediend. 

Redenatie en natuur
De SNLG kwam met 38 gronden van bezwaar, niet in de laatste plaats vanwege de manier van redeneren van de burgemeester en wethouders van Gooise Meren. Ook bescherming van landschap en natuur komt met de bouw van de woontoren in groot gevaar, meent de SNLG. ‘In het bezwaarschrift wordt aangetoond, dat er met de omgevingsvergunning geen sprake is van een goede ruimtelijke ordening. Tevens is de vergunning in strijd is met meerdere bepalingen uit de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en met artikel 3, 10 lid 1 sub b van de Wet natuurbescherming (Wnb). De omgevingsvergunning is op voorhand niet uitvoerbaar’, stelt de SNLG.

Uit de krant