Afbeelding
Foto: PR

StemWijzer Gooise Meren online

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Gooise Meren een StemWijzer laten maken door ProDemos. 

De StemWijzer kan vanaf heden gebruikt worden via gooisemeren.stemwijzer.nl. Aan de hand van dertig verschillende stellingen bepalen de kiezers met welke politieke partij hun standpunten het meest overeenkomen. Bij iedere stelling die wordt beantwoordt, hebben de verkiesbare partijen een toelichting geschreven. Zo weet de aspirant kiezer precies hoe lokale politieke partijen over een bepaald onderwerp denken.

Toch is de StemWijzer slechts een hulpmiddel om relatief makkelijk tot een stemadvies te komen. De stellingen moeten namelijk met een eenvoudig ‘ja’, ‘nee’ of ‘geen mening’ worden beantwoord. Bij de StemWijzer staan ook de websiteadressen van alle lokale partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. 

De website van gooisemeren.stemwijzer.nl is toegankelijk voor iedere inwoner. Dat wil zeggen dat ook mensen met een visuele handicap de website kunnen bezoeken en dat de teksten goed leesbaar zijn. Wie gebruik maakt van de StemWijzer hoeft geen gegevens achter te laten. Zij krijgen een stemadvies.

Uit de krant