V.l.n.r. Marieke le Noble-Visser, Henriette Schimmel, Nico Schimmel, Herman Rijnveld, Richard de Rooy, Floor Elderman, Marielle Veldhuis en Andreas van der Schaaf.
V.l.n.r. Marieke le Noble-Visser, Henriette Schimmel, Nico Schimmel, Herman Rijnveld, Richard de Rooy, Floor Elderman, Marielle Veldhuis en Andreas van der Schaaf. Foto: PR

Hart voor BNM presenteert kandidatenlijst met vertrouwde en verrassende gezichten

Politiek

GOOISE MEREN - Nu de gemeenteraadsverkiezingen dichterbij komen, presenteren steeds meer partijen hun kandidatenlijst. Nu is het de beurt aan Hart voor BNM, die voor de komende verkiezingen niet alleen vertrouwde namen op de lijst heeft staan, maar ook een aantal nieuwe en verrassende kandidaten presenteert. 

De eerste plaats is voor wethouder en lijsttrekker Nico Schimmel, met daarna Marieke le Noble-Visser, de huidige fractievoorzitter. Op plek drie staat de jongste kandidaat, huidig raadslid Floor Elderman. Direct na haar vinden we een goede bekende uit de politiek, maar een verrassend nieuw gezicht voor Hart voor BNM, Andreas van der Schaaf. Van der Schaaf heeft zijn rol als raadslid de laatste maanden in een eenmansfractie vervuld en besloot eind 2021 zich bij Hart voor BNM aan te sluiten. 

Op plek vijf staat huidig raadslid Richard de Rooy, gevolgd door Henriëtte Schimmel en Mariëlle Veldhuis, op dit moment al nauw betrokken bij de fractie. De top 9 wordt afgesloten door Herman Rijnveld en Barbro van der Ham, die de afgelopen jaren beiden raadslid zijn geweest. De lijst telt in totaal dertig kandidaten.

“Onze kandidaten zijn stuk voor stuk zeer betrokken inwoners, die zich op een positieve manier in willen zetten om onze mooie, groene gemeente steeds beter te maken”, aldus Nico Schimmel, wethouder en lijsttrekker van Hart voor BNM. “De afgelopen jaren hebben we al veel kunnen bereiken. Denk bijvoorbeeld aan het centrum van Bussum waarin na jaren stilstand eindelijk beweging komt. De aandacht voor veiligheid én veilig verkeer, en de harde focus op betaalbare woningen bij nieuwe bouwprojecten. En dat willen we de komende jaren heel graag voortzetten. We hebben de afgelopen vier jaar veel geleerd als bestuurderspartij; we hebben nog meer kennis opgedaan om de juiste stappen te zetten om de lokale zaak steeds beter te dienen. Er is nog veel meer te doen, en ik ben er trots op dat ik dit samen met dit team mag doen. Wij, als dé lokale partij, zijn klaar voor de volgende vier jaar!” 

Uit de krant