Afbeelding
Foto: Jacq Roos Fotografie

Jacqueline Sweerts vervangt huidig D66-fractievoorzitter Maarten Balzar

Politiek

GOOISE MEREN - Maarten Balzar, sinds 2016 fractievoorzitter en boegbeeld van D66 Gooise Meren, draagt in januari 2022 het fractievoorzitterschap over aan Jacqueline Sweerts. 

Balzar vindt het tijd worden voor een nieuwe rol in de politiek en in de fractie. “Ik heb al die jaren met heel veel plezier deze verbindende en verantwoordelijke rol op me genomen, maar kijk ook uit naar de komende periode, waarin ik me weer kan verdiepen op een aantal inhoudelijke thema’s. Die thema’s, zoals duurzaamheid, natuur en onderwijs, zijn de reden waarom ik ooit in de politiek ben gegaan. Ik neem dan ook zeker geen afstand van de actieve politiek. Ik sta op de derde plek van de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen en ben vol energie om het inhoudelijke raadswerk te continueren.”

Over zijn opvolger Jacqueline Sweerts (56) is hij vol lof: “Zij is een echte voorzitter en verbinder. De fractie heeft het vertrouwen uitgesproken in haar als nieuwe fractievoorzitter. Bovendien heeft ze een echt sociaal liberaal D66 hart. Ze is klaar voor een leidende rol in de raad van Gooise Meren.” Sweerts is ondernemer, eigenaar van een onderwijsadviesbureau, teamcoach en projectleider. Ze woont in Bussum en is sinds 2018 lid van de gemeenteraad in Gooise Meren en lid van de agendacommissie. Ze is woordvoerder op onder meer het sociaal domein. Voor 2018 was ze bijna vier jaar raadslid in Bunnik. Sweerts kijkt erg uit naar haar nieuwe rol en zal vol ambitie - samen met de fractie - verder bouwen aan een krachtig lokaal D66.

Uit de krant