Op de plek van het huidige speelterrein komen woningen.
Op de plek van het huidige speelterrein komen woningen. Foto: Mooi ter Gouw

GDP wil weten: was grondverkoop Jan ter Gouwweg transparant?

Politiek

NAARDEN - Er is deze week een gerechtelijke uitspraak geweest inzake de verkoop van schaarse bouwgrond door gemeenten. Die komt er kort gezegd op neer dat als een gemeente een stuk schaarse bouwgrond wil verkopen, dit moet gebeuren door middel van een transparante procedure, waarbij alle eventuele gegadigden een gelijke kans moeten krijgen om de grond te verwerven. 

De GDP-fractie heeft hierover aan het college vragen gesteld, want: in hoeverre was de verkoopprocedure van de grond op de Jan ter Gouwweg in lijn met deze uitspraak? “Met andere woorden”, zegt fractievoorzitter Jelmer Kruijt, “hebben andere partijen in deze casus een gelijke kans gekregen om de grond te verwerven?” En indien dat niet het geval is. “Kan dat nog consequenties hebben, aangezien de transactie nog niet volledig is afgerond?” Ook is Kruijt benieuwd of deze uitspraak consequenties heeft voor (toekomstige) vastgoedprojecten in Gooise Meren. “Zo ja, welke en hoe gaat het college daarmee om?”

Goois Democratisch Platform voelde het college al drie keer eerder aan de tand over de gevolgde verkoopprocedure. “In antwoord op schriftelijke vragen gaf het college toen aan dat het juridisch niet voorgeschreven is om grond aan meerdere partijen aan te bieden. Op basis van deze uitspraak valt te concluderen dat die interpretatie onjuist was.”

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
BrinkPop Muiderberg groot succes foto’s gisteren
Logo
Afbeelding
Catherine Keyl opent nieuwe couveuseruimte Open dag Vogelhospitaal Naarden groot succes: jonge vogels zitten er weer warmpjes bij Natuur en Milieu gisteren
Afbeelding
Beach Event Muiderberg: 72 kids genieten volop foto’s 4 jul, 09:00
Afbeelding
‘Nardinc wijkt uit’ bij Utrechtse Poort Cultureel 3 jul, 16:26
Afbeelding
Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord-Holland: ‘Alle kinderen een zwemdiploma!’ Algemeen 3 jul, 16:16
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring De schrijvende buurvrouw van Jan Veth Algemeen 3 jul, 11:30
Afbeelding
Auto en trein in botsing bij overweg Spiegelstraat 112 3 jul, 09:15
Afbeelding
Hulpdiensten redden vos met gebroken poot foto’s 3 jul, 08:58
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief