Bloemen voor lijsttrekker Nico Schimmel.
Bloemen voor lijsttrekker Nico Schimmel. Foto: Hart voor BNM

Nico Schimmel lijsttrekker Hart voor BNM: ‘Vier kernen, één Hart’

Politiek

BUSSUM - Bussumer Nico Schimmel is tot lijsttrekker gekozen van Hart voor BNM, nu de grootste lokale partij van Gooise Meren. Hart is deze raadsperiode voor het eerst onderdeel van de coalitie, met Schimmel als wethouder. “Er is al veel bereikt, maar als ambitieuze wethouder zie ik dat vooral als een goed begin,” aldus Nico Schimmel. 

“Het werk is nog maar net begonnen en er kan nog een hoop verbeterd worden. Toen ik nog een winkel in het centrum van Bussum had, merkte ik weleens hoe ingewikkeld het kon zijn om iets voor elkaar te krijgen. Soms ging de logica van een oplossing verloren in de stroperigheid van de gemeentelijk organisatie en beleidsregels. Terwijl ik nu ook zie dat alle medewerkers van de gemeente ongelooflijk hard werken en betrokken zijn. Om dit gat te dichten zullen er fundamentele veranderingen moeten plaatsvinden. Veranderingen die gericht zijn op direct resultaat voor onze inwoners en ondernemers.”  

Lokale aanpak

Voor Hart voor BNM gaat het daarbij niet alleen om het lokale geluid, maar vooral over de lokale aanpak. De partij wil de betrokkenheid en expertise van inwoners en ondernemers meer gebruiken. “Er zijn genoeg kwaliteiten in de gemeentelijke organisatie aanwezig om hun input te vertalen naar passend beleid en concrete uitvoeringsplannen,” aldus Schimmel, die onder meer grootse plannen heeft voor het centrum van Bussum. “We moeten ophouden met steeds maar discussiëren over visies. De grote lijnen zijn op veel gebieden al uitgezet, het wordt nu tijd om ook echt wat te gaan doen.” 

Schimmel zegt heel blij te zijn met het verkiezingsprogramma: “Omdat we daarbij het gebrek aan aandacht voor belangrijke, echt lokale zaken hebben opgepakt. Zo is huisvesting wat Hart betreft vooral gericht op eigen inwoners, jongeren en senioren. Ook onderstrepen we het lokale belang door aandacht te geven aan culturele verenigingen en evenementen en de verkeersveiligheid in wijken en buurten. Bestuurlijk laten we ook ons lokale belang gelden, bijvoorbeeld bij discussies over de regio, maar vooral ook door onze eigen inwoners te betrekken bij belangrijke veranderingen en beslissingen. De lokale belangen van elke kern in Gooise Meren vooropstellen, dat is wat ik belangrijk vind. Daarom ben ik ook trots dat ik de lijsttrekker van Hart voor BNM mag zijn. Niet voor niets is onze partijslogan: vier kernen, één Hart.”

Uit de krant