Afbeelding
Foto: Anna Tarazevich via Pexels

VVD: tweejaarlijks borstkankeronderzoek moet blijven

Politiek

GOOISE MEREN - De VVD roept Paul Blokhuis, de staatssecretaris voor Volksgezondheid, op om uitvoering te blijven geven aan het tweejaarlijks borstkankeronderzoek. Blokhuis besloot recentelijk het tijdsinterval voor het periodiek borstonderzoek voor vrouwen tijdelijk te verlengen van tweejaarlijks naar driejaarlijks.

De reden van dit besluit? “Er kan de komende drie jaar niet landelijk consequent aan de termijn van twee jaar worden voldaan”, aldus de VVD Gooise Meren. In navolging van de VVD Wijdemeren, die middels een motie aandacht gevraagd voor dit onderwerp, doet VVD Gooise Meren dat vanavond ook. 

Zij vragen de wethouder hierover bij de staatssecretaris aan de bel te trekken en dit signaal tevens kenbaar te maken bij leden van de Tweede Kamer en de VNG. “Wij vinden preventie een belangrijk middel in de vroege opsporing van borstkanker waarmee veel ellende voorkomen kan worden.” 

De VVD Gooise Meren roept andere partijen op de motie te steunen en hoopt daarnaast dat dit ook raadsleden in andere gemeenten aanspoort hier breed aandacht voor te vragen bij de staatssecretaris.

Uit de krant