CDA-fractievoorzitter Arie Mastenbroek.
CDA-fractievoorzitter Arie Mastenbroek. Foto: PR

Verbeterplan dienstverlening in Gooise Meren wordt beter

Politiek

GOOISE MEREN - Het CDA heeft tijdens de begrotingsbehandeling een motie ingediend om de dienstverlening te verbeteren; de motie is aangenomen.

Het gaat dan met name om het verbeteren van de reactiesnelheid op door inwoners en ondernemers bij de gemeente ingediende klachten, vragen, brieven en aanvragen van vergunningen. Tevens dient de inhoudelijke kwaliteit van beantwoording te worden verbeterd. CDA-fractievoorzitter Arie Mastenbroek: “Als raadsleden worden wij meer dan ons lief is benaderd dat mensen maar geen bericht terugkrijgen van de gemeente op ingediende correspondentie. De afgelopen jaren hebben wij als raad het college hier meerdere keren op aangesproken. Ik constateer alleen dat er geen significante verbetering te zien valt.”

Natuurlijk gaat er ook veel wel goed, vertelt Mastenbroek. “Volgens wethouder Hendriks zit zo’n 75 procent binnen acceptabele marges. Maar dat houdt dan wel in dat 25 procent dat nog niet is.” De motie kreeg een ruime meerderheid, waardoor het college nu aangespoord wordt om binnen drie maanden een verbeterplan op te stellen en dit aan de raad voor te leggen, met als uiteindelijk resultaat dat de 25 procent aanmerkelijk lager wordt.”

Uit de krant