Afbeelding
Foto: Wikimedia Commons

Nationale vlag ook in raadszaal van Gooise Meren

Politiek

GOOISE MEREN - In navolging van de Tweede Kamer en vele gemeenten en provincies krijgt ook in Gooise Meren de Nederlandse vlag een mooie plek in de raadszaal. Hiertoe heeft de gemeenteraad - in meerderheid en op voordracht van het CDA - besloten. De raadszaal is de plek van de lokale democratie.

CDA fractievoorzitter Arie Mastenbroek: “Onze raadszaal is na de verbouwing nogal steriel qua aankleding. Feitelijk hangt alleen het portret van ons koningspaar in de zaal. Drie jaar geleden is eveneens op mijn voordracht het gemeentewapen al aangebracht in de glazen toegangsdeur. Dat was een eerste aanzet. Nu we sinds kort weer fysiek in de raadszaal vergaderen was het nu een mooi moment om de motie in te dienen. De vlag zal een prominente plaats krijgen.”

Mastenbroek vervolgt: “Het CDA is een partij van tradities. In tal van landen om ons heen is het heel gewoon dat op de plaatsen waar de democratie gestalte krijgt de nationale vlag zichtbaar aanwezig is. Waarom dan niet in onze raadszaal? In onze optiek staat onze vlag symbool voor het land dat wij zijn en vertegenwoordigen. Een vrij land dat staat voor saamhorigheid, tolerantie en barmhartigheid. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.”

Uit de krant