Alexander Luijten opnieuw voorgedragen als VVD-lijsttrekker.
Alexander Luijten opnieuw voorgedragen als VVD-lijsttrekker. Foto: Bob Awick

VVD het Gooi maakt kandidaat-lijsttrekkers bekend

Politiek

GOOISE MEREN - Het bestuur van de Gooise VVD heeft de kandidaat-lijsttrekkers bekend gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeenten Gooise Meren, Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes. 

Het bestuur draagt kandidaten voor die midden in de lokale samenleving staan, herkenbaar en benaderbaar zijn voor bewoners en ondernemers en die de komende vier jaar concrete resultaten kunnen boeken bij de verbetering van de leefomgeving en het versterken van de lokale economie:

Gooise Meren: Alexander Luijten heeft vele functies vervuld binnen de lokale VVD, onder meer als fractievoorzitter. Sinds 2018 is hij wethouder in Gooise Meren met een portefeuille die onder meer economie, cultuur, recreatie en sport omvat. Het bestuur ziet in Alexander een kandidaat met visie, inhoudelijke kennis en veel politieke ervaring.

Huizen: Na een carrière als bestuurder in het onderwijs is Roland Boom sinds 2018 wethouder en eerste loco-burgemeester van Huizen met onder andere de portefeuilles ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer, sport, recreatie en toerisme. Het bestuur ziet in Roland een sterke kandidaat die concrete resultaten kan boeken voor de bewoners en ondernemers.

Laren: Jan van Midden is al geruime tijd bestuurslid bij de lokale voetbalclub (SV Laren’99) en bij de ondernemersvereniging Bijzonder Laren. Daarnaast heeft hij circa tien jaar in het bestuur gezeten van de lokale VVD. Op dit moment is hij voor de VVD woordvoerder in de Raadscommissie Maatschappij & Financiën. Het bestuur ziet in hem een bevlogen VVD’er die de VVD in Laren op een krachtige manier zal weten te positioneren.

Blaricum: René Wiegel heeft de afgelopen jaren als fractievoorzitter de VVD in Blaricum uitstekend vertegenwoordigd. Hij heeft een zeer brede ervaring, zowel in politiek als in zijn werkend leven als bankier. Hij heeft het belang van de burgers van Blaricum altijd voor ogen en weet de menselijke maat te vinden. Met zijn persoonlijkheid en gedrevenheid ziet het bestuur in hem een zeer geschikte lijsttrekker.

Eemnes: Emil Schade was de afgelopen jaren fractievoorzitter voor de VVD in Eemnes en is een echte volksvertegenwoordiger. Zijn gevoel voor wat leeft in Eemnes, zijn betrokkenheid, zijn ontwikkelde gevoel voor stijl, zijn respect voor de medemens en zijn communicatieve vaardigheden maken hem tot een ervaren en verbindend politicus. Emil Schade is wat het bestuur betreft de ideale lijsttrekker voor Eemnes.

Uit de krant