Afbeelding
Foto: © Bob Awick

VVD gelukkig over voorstel KPN-locatie; ontwikkeling van 58 woningen

Politiek

BUSSUM - De behandeling van de ontwikkellocatie ‘KPN-gebouw’ aan de Amersfoortsestraatweg 81-85 heeft vorige week plaatsgevonden. Het voorstel van VVD-wethouder Jorrit Eijbersen voorziet in 58 woningen waarvan twintig woningen in de betaalbare sector. 

De gemeenteraad toonde zich overwegend gelukkig met voortgang, gelet op de woningnood. De besluitvorming staar voor volgende maand gepland. 

De locatie toont al lange tijd een desolate aanblik. In 2016 is de grond en de gebouwen gekocht door een ontwikkelaar met de bedoeling huizen en appartementen te realiseren. Diverse plannen waren al de revue gepasseerd toen de ook het naast gelegen Crailo-gebied werd aangekocht door de gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Laren, met de bedoeling dit te ontwikkelen. 

Vertraging

Het project van het KPN-gebouw liep daardoor vertraging op in verband met de nodige afstemming, onder andere over de ontsluiting. De VVD stelde hier eerder vragen over, in verband met de woningnood en ook met het oog de verwachtingen bij de ontwikkelaar. Die afstemming heeft inmiddels plaatsgevonden. 

De VVD-wethouder toonde zich tevreden dat in overleg met de ontwikkelaar ook twintig woningen in de betaalbare sector worden gerealiseerd. VVD-woordvoerder Mark Marshall: “De VVD-fractie is blij dat er schot in de zaak is gekomen na de aanvankelijke vertraging, want de woningnood is hoog. En ook de ontwikkelaars kunnen nu daadwerkelijk aan de slag. Voor Gooise Meren betekent het de beschikbaarheid straks van 58 nieuwbouwwoningen én een grote verbetering van de aanblik aan de weg.”

Uit de krant