Afbeelding
Foto: Enter Media

Hart voor BNM maakt zich druk over winkeluurtjes voor ouderen

Politiek

GOOISE MEREN - Hart voor BNM maakt zich zorgen over de winkeltijden voor kwetsbare ouderen. Volgens raadslid Marieke Le Noble-Visser schort het aan de beschikbaarheid van de wettelijk voorgeschreven venstertijden voor mensen die zichzelf tot de oudere of kwetsbare doelgroep rekent. 

“Wij krijgen signalen dat niet elke supermarkt zich houdt aan de twee keer minimaal een uur per dag. Ook geven inwoners aan dat sommige supermarkten een uur beschikbaar stellen op een zodanig vroeg tijdstip - bijvoorbeeld tussen 8.00 en 9.00 uur - dat inwoners die bijvoorbeeld voor het aankleden afhankelijk zijn van thuiszorg, niet op tijd bij de supermarkt kunnen komen”, aldus Le Noble-Visser.

De partij heeft daarom schriftelijke vragen aan het college gesteld. “Hierin vragen we of het college deze tijden voor ouderen en kwetsbaren handhaaft, en of het college bereid is met supermarkten in overleg te gaan over het instellen van een tijdsvak waarvan ook mensen die afhankelijk zijn van thuiszorg gebruik kunnen maken.”

Uit de krant