Fractievoorzitter Rolien Bekkema en Joris Thijssen delen de lekkernij uit bij Amaris de Veste.
Fractievoorzitter Rolien Bekkema en Joris Thijssen delen de lekkernij uit bij Amaris de Veste. Foto: PvdA Gooise Meren

Partij van de Arbeid bestaat 75 jaar en trakteert zorgmedewerkers in Gooise Meren

Politiek

GOOISE MEREN - De Partij van de Arbeid (PvdA) bestaat vandaag 75 jaar en wie jarig is, trakteert! Alle zorgmedewerkers van de ruim twintig zorginstellingen en huisartsenpraktijken in Gooise Meren krijgen van de jarige partij Kanjer-stroopwafels, laat PvdA-fractievoorzitter Rolien Bekkema weten. “Kanjers voor kanjers in de zorg.”

Joris Thijssen (nummer 6 op kandidatenlijst en woonachtig in Muiderberg): “Onze helden in de zorg werken elke dag keihard voor het wel en wee van de bewoners van Gooise Meren. Juist daarom tonen we nu onze waardering, door hen op onze verjaardag te trakteren. Echte waardering betekent ook: structurele beloning voor het werk dat deze zorgmedewerkers doen. Een beter salaris, geen onzekerheid over je baan. Met ons plan voor een eerlijker Nederland, voor goede en toegankelijke zorg wil ik ook in de Tweede Kamer deze zorgmedewerkers de waardering geven die ze toekomt.”

(tekst loopt verder onder de foto)


Joris Thijssen deelt stroopwafels uit bij huisartsenpraktijk Prima Porta. - Foto: PvdA Gooise Meren

Driekwart eeuw geleden werd op 9 februari de Partij van de Arbeid opgericht, als opvolger van de SDAP.  In de acht decennia die volgden hebben de sociaaldemocraten ook hun stempel gedrukt op Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg. Nelleke Vedelaar, landelijke voorzitter van de PvdA: “We zijn pas net begonnen. Ons plan voor een eerlijker Nederland is onverminderd actueel. Ik ben heel trots op de actie van onze partijgenoten in Gooise Meren. Corona legt bloot wat veel mensen in Gooise Meren al langer voelen: er is teveel verdeeldheid in ons land. Op 17 maart kunnen we echt keuze maken voor een eerlijker Nederland.”

Uit de krant