Afbeelding
Foto: Pixabay

VVD maakt zich ook zorgen over zzp’ers; ‘Deze groep is kwetsbaarder’

Politiek

GOOISE MEREN - Ook Marlène Potjer (VVD) maakt zich zorgen over de zzp’ers in Gooise Meren. “Deze groep is kwetsbaarder dan werknemers met schulden in loondienst”, zegt het raadslid.

Naar verwachting komen door de coronacrisis 65.000 zelfstandige ondernemers in de schuldsanering terecht omdat ze het financieel niet meer kunnen bolwerken. Potjer: “Via de wet gemeentelijke schuldsanering moeten deze mensen geholpen worden en moeten gemeenten zorgen dat deze loketten op orde zijn.” Haar advies aan het college van Gooise Meren: ‘Zoek persoonlijk contact met inwoners met schulden’.

“Heeft u in Gooise Meren zicht hoe het met de zzp-ers gaat?”, is één van de drie vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Ook wil Potjer weten wat de stand van zaken is met betrekking tot de opzet van een verplicht loket voor hulp aan zzp-ers. Ze vraagt ook om een toelichting over de wijze waarop het loket is/wordt opgezet. “Bijvoorbeeld met een contactpersoon of heroriëntatiecoach.” En krijgt het college tijdig melding van woningcorporaties, zorgverzekeraars en nutsvoorzieningen bij betalingsachterstanden? En tot slot wil ze weten of burgemeester en wethouders ook denken aan: budgetbeheer, gemeentelijke belastingen kwijtschelden en bekendheid geven aan www.komjijeruit.nl.

Uit de krant