Jacqueline Sweerts (D66 Gooise Meren).
Jacqueline Sweerts (D66 Gooise Meren). Foto: Shoots by Laura

Jacqueline Sweerts (D66) springt in de bres voor ‘werkende armen’

Politiek

GOOISE MEREN - Een groep mensen, meestal zzp’ers of flexwerkers, is door de coronacrisis in grote financiële problemen geraakt. Zij zijn niet of nauwelijks in beeld bij de gemeenten. Dat blijkt uit een onderzoek door het platform ‘Wijzer in Geldzaken’ dat resideert onder het Ministerie van Financiën.

Jacqueline Sweerts (D66) springt voor hen in de bres: “Deze groep vraagt om moverende redenen niet om hulp of weet de weg naar hulp niet te vinden.” Volgens het onderzoek zouden zij gemiddeld vijf jaar wachten voordat zij zich wenden tot instanties. Hun gemiddelde schuld is dan opgelopen tot 35.000 euro. Sweerts’ dringende advies aan het college van B en W is dan ook om deze mensen actief te benaderen en hen de weg naar en mogelijkheden van beschikbare hulp te laten zien. “Hiermee voorkomen wij erger voor de gemeente en vooral voor deze mensen persoonlijk.”

Ze vraagt het college dan ook: heeft u deze zogenaamde ‘werkende armen’ in beeld en weet u de omvang van deze groep in Gooise Meren? “Bent u ook van mening dat deze mensen actief benaderd moeten worden door hen bijvoorbeeld dezelfde briefkaart te sturen die alle ondernemers afgelopen herfst van u ontvingen, maar dan met daarop een overzicht van alle hulp- en steunmogelijkheden inclusief een mailadres en telefoonnummer?”, aldus de D66’er.

Uit de krant