Afbeelding
Foto: Elmer van der Marel

Oud-wethouder in Muiden Wimar Jaeger nu waarnemend burgemeester in Oostzaan

Politiek

GOOISE MEREN - Voormalig wethouder van onder meer financiën en cultuur in Hilversum Wimar Jaeger is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Oostzaan.

Dat meldt de provincie Noord-Holland. De 55-jarige Jaeger volgt Rob Meerhof op. De D66’er gaat vanaf komende maandag aan de slag. Het is de bedoeling dat Jaeger in juni wordt opgevolgd door een nieuwe burgemeester. 

Wimar Jaeger was tussen 2012 en 2014 wethouder in Muiden - samen met Meerhof overigens - en tussen 2014 en 2020 wethouder in Hilversum. Begin vorig jaar diende hij zijn ontslag in, omdat het wethouderschap te veel op zijn privéleven. Ook was het tijd om een nieuwe horizon te ontdekken. Begin maart nam de democraat echt afscheid als wethouder van Hilversum. 

Jaeger stond in Hilversum bekend als betrokken en als aanjager, maar liep soms iets te ver voor de troepen vooruit. In 2019 kwam hij flink onder vuur te liggen na berichten in de Gooi en Eembode over zijn iets te nauwe banden met de Dutch Media Foundation en net niet vermelden van nevenfuncties. In het BING-onderzoek dat na drie integriteitsmeldingen volgde werd Jaeger vervolgens stevig op de vingers getikt. 

Uiteindelijk overleefde hij tijdens de gemeenteraad van september 2019 moeizaam drie moties van wantrouwen. Niet veel later diende hij alsnog zijn ontslag in. Jaeger werd in april 2020 als wethouder in Hilversum opgevolgd door Gerard Kuipers. 

Uit de krant