In mei dit jaar kwam de Jan ter Gouw-buurt al in actie toen ze hoorde dat de speeltuin bebouwd zou worden.
In mei dit jaar kwam de Jan ter Gouw-buurt al in actie toen ze hoorde dat de speeltuin bebouwd zou worden. Foto: © Bob Awick

Enorme teleurstelling bij oppositiepartijen CDA/GDP na wegstemmen moties

Politiek

GOOISE MEREN - Raadsleden Herman de Hollander (CDA) en Jelmer Kruijt (GDP) zijn enorm teleurgesteld dat hun moties die woensdagavond gezamenlijk werden ingediend met betrekking tot het participatieproject voor het bouwproject op de Jan ter Gouwweg volledig zijn afgeserveerd. Met zelfs een opmerkelijk detail: CDA-lid Jos de Lange stemde tegen de eigen moties.

De VVD heeft overigens alle vertrouwen in het participatietraject rond de Jan ter Gouwweg. CDA en GDP twijfelen aan de uitvoering van gemaakte afspraken en aan de ruimte voor de participatie, maar bij de behandeling bleek daar weinig van. Gelet op de beantwoording door wethouder Jorrit Eijbersen is er bij de VVD-fractie geen reden voor twijfel. Wel toonde de VVD zich verbaasd dat uitgerekend CDA-raadslid De Hollander en GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt (GDP) het vigerend bestemmingsplan terzijde wilden schuiven, terwijl juist zíj in 2015 persoonlijk instemden met het huidige plan in de raad van de toenmalige gemeente Naarden.

Wethouder Jorrit Eijbersen stelde zich aan alle afspraken te houden die zijn gemaakt in de vier gesprekken die in de afgelopen tijd met bewonersvereniging Mooi ter Gouw zijn gemaakt.

Morgen meer op EXTRA.

Uit de krant