OVGM-voorzitter Brigitta Boonacker begrijpt niets van wethouder Nico Schimmel.
OVGM-voorzitter Brigitta Boonacker begrijpt niets van wethouder Nico Schimmel. Archieffoto: Bob Awick

Ondernemers boos op luchtfietserij en achterkamertjespolitiek van wethouder

Politiek

BUSSUM - De ondernemers en de OVGM (Ondernemersvereniging Gooise Meren) zijn teleurgesteld dat het door wethouder Nico Schimmel voorgestelde renovatie-ontwerp van de Vlietlaan niet van tafel is. Zoals de zaken er nu voor staan wordt het door Schimmel voorgestelde plan aangepast. “En dit is onacceptabel voor het overgrote deel van de ondernemers van de Vlietlaan en de OVGM”, laat OVGM-voorzitter Brigitta Boonacker weten.

Gisteravond vond het tweede deel plaats van de politieke avond over de kredietverlening voor het plan om de Vlietlaan te renoveren. “De pijnpunten in het voorgestelde ontwerp kunnen allemaal worden opgelost. Niet door het voorgestelde ontwerp aan te passen, maar door te kiezen voor het ontwerp dat in de participatierondes en enquête verreweg de meeste stemmen kreeg. Dit ontwerp lost namelijk al die problemen in een klap op.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


Impressie: Gemeente Gooise Meren

In het ontwerp wat nu op tafel ligt wordt het aantal parkeerplaatsen bijna gehalveerd, worden de invalideparkeerplaatsen weggezet naar onder andere de Olmenlaan en Eslaan, moeten de bestuurders en bijrijders van geparkeerde auto’s uitstappen op de smalle rijbaan en dan op zoek gaan een paar doorsteekjes in een middenberm om bij de winkels te komen. Verder moet de helft van de aanwezige bomen worden gekapt en is ook nog steeds het rechtsaf slaan op de Generaal de la Reijlaan niet mogelijk. “Een kleine bloemlezing uit de pijnpunten van het door de wethouder voorgestelde ontwerp.”

Het stoort de ondernemers in hoge mate dat de wethouder de afgelopen dagen wél met de Fietsersbond in een één-op-één gesprek tot een akkoord komt en zonder verder overleg aanpassingen doet in het plan. Boonacker: “Maar met de ondernemers, die toch voor de Vlietlaan de belangrijkste economische motor zijn, wordt en is niet gesproken. Het belang van de fietser is blijkbaar groter dan dat van de ondernemer. Op zijn minst verbazend voor een wethouder die zelf ondernemer in het centrum van Bussum is geweest. Wij voelen ons in de kou gezet.”

(Tekst loopt verder onder de foto)


Impressie: Gemeente Gooise Meren

Achterkamertjespolitiek en luchtfietserij noemen de ondernemers het vertoon van de wethouder. “Ja zeker! De wethouder pareerde op de politieke avond van afgelopen woensdag menig vraag met het antwoord dat er plannen in de maak zijn en komen die onder andere parkeerproblemen kunnen oplossen. Gelukkig erkende hij een aantal vragen later dat hij uiteraard niet weet hoe de plannen er daadwerkelijk uit gaan zien. Luchtfietserij waar de ondernemers niets voor kopen.”

Uit de krant