Een nieuw gesprek met de burgemeester.
Een nieuw gesprek met de burgemeester. (Foto: Bob Awick)
Video

'Miljoenen van vaarverbinding behouden voor Gooise Meren'

  Politiek

GOOISE MEREN - De brand bij restaurant Pepi's in Bussum het afblazen van de vaarverbinding tussen Muiden en Naarden Naarden en het nieuwe bestemmingplan voor Speelpark Oud Valkeveen. Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren bespreekt deze en andere zaken in het 'gesprek met de burgemeester' van BussumsNieuws en GooiTV. 

De burgemeester vindt de beslissing om de vaarverbinding tussen Muiden-Gooimeer-Naarden af te blazen verstandig. "We hadden geld gekregen van het rijk voor natuurcompensatie voor de verlegging van de A1 en de A6." Recreatiemogelijkheden zoals de vaarverbinding konden daar volgens Ter Heegde ook voor in aanmerking komen. Maar er was steeds minder steun en de kosten werden hoger dan vooraf verwacht. 

Wel verwacht de burgemeester dat het geld dat nu niet aan de vaarverbinding wordt besteed, zo'n 10 tot 15 miljoen euro, voor Gooise Meren beschikbaar blijft. "Wij hebben veel te lijden gehad onder de verlegging dus compensatie gaarne op de plek waar dat gebeurd is." 

Brand Pepi's
Over de gebeurtenissen bij de brand bij restaurant Pepi's in Bussum - een brandweerman kreeg een kopstoot - is de burgmeester heel helder: "Geweld tegen hulpverleners kan echt niet." Hij bezocht de onheilsplek en gaf ook advies om aangifte te doen. In een eerdere, schriftelijke verklaring gaf de burgemeester al aan dat geweld tegen hulpverleners onacceptabel was. 

Oud Valkeveen
De burgemeester sprak verder de hoop uit dat de gemeenteraad woensdag 9 oktober een beslissing neemt over het nieuwe bestemmingsplan voor Oud Valkeveen. "Als college hopen we in het belang van een ieder dat het tot besluitvorming komt, linksom of rechtsom." 

Stikstof besluit
Het stikstof besluit van de Raad van State, waardoor bouwplannen het gevaar lopen dat ze in de ijskast worden gezet zou vooralsnog niet veel 'slachtoffers' hebben in Gooise Meren. Tot op heden is er een plan, een uitbreiding van een agrarische bedrijf, dat on hold staat. Maar er moet nog een en ander onderzocht worden. 

Bekijk hier het gesprek.

Meer berichten