Parkeren blijft een heikel punt voor omwonenden en natuurverenigingen. Opofferen van bos voor parkeren is voor hen onverteerbaar.
Parkeren blijft een heikel punt voor omwonenden en natuurverenigingen. Opofferen van bos voor parkeren is voor hen onverteerbaar. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester hoopt dat besluit Oud Valkeveen wordt genomen

  Politiek

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde hoopt dat de gemeenteraad volgende week woensdag tijdens de gemeenteraadsvergadering een beslissing neemt over het nieuwe bestemmingsplan voor Oud Valkeveen. Zo laat hij in het tweewekelijks gesprek met BussumsNieuws op GooiTV weten.

Het huidige bestemmingsplan is even on hold gezet en dat betekent dat er ook geen aanvragen van de ondernemer in behandeling werden genomen. De afgelopen tijd is er door het college gewerkt aan een nieuw bestemmingsplan voor het Speelpark. Als er voor 23 oktober geen besluit wordt genomen dan treedt het 'oude' bestemmingsplan weer in werking. En dat betekent dat de ondernemer zijn speelpark meer kan uitbreiden dan de omgeving en ook de gemeente wenst.

Parkeren
Vorige week konden omwonenden en belanghebbenden hun bezwaren nogmaals kenbaar maken aan de gemeenteraad. Die liggen vooral bij het parkeren en de vele auto's die door hun wijk rijden op drukke dagen. Dat er natuur opgeofferd moet worden voor parkeren, is voor hen onverteerbaar. Dat werd nogmaals duidelijk tijdens de inspraakavond vorige week.

Hoe het parkeren in de toekomst geregeld gaat worden is nog de vraag. Er is nu tijdelijk voor maximaal 10 jaar een overloop parkeerterrein ingericht en in de toekomst zou er een stuk bos geruild kunnen worden met Staatsbosbeheer. In het nieuwe bestemmingsplan wordt dat nog niet geregeld. Het college heeft aangegeven tijd nodig te hebben om met een definitieve oplossing te komen. Ze komt hier in de toekomst op terug.

Beslissing is aan de raad
Volgens de burgemeester is er flink wat vaart achter het nieuwe bestemmingsplan gezet om snel duidelijkheid te verschaffen. "We hebben een snelle maar zorgvuldige procedure doorlopen." Omdat de gemeenteraad nog niet helemaal overtuigd is, wil ze er volgende week woensdag 9 oktober eerst nog over praten voordat ze een beslissing neemt.

Mocht de gemeenteraad die avond geen besluit nemen, dus het plan goedkeuren of wegstemmen, dan is er volgens de burgemeester geen man overboord. "We hebben nog wat tijd, dus we kunnen het nog even uitstellen, maar niet te lang." Verantwoordelijk wethouder Geert-Jan Hendriks liet eerder al weten dat er een rem op de groei van het park moet komen.

Meer berichten