De zaak is al sinds eind juni dicht.
De zaak is al sinds eind juni dicht. (Archieffoto: Yvette de Vries)

Horecazaak Huizerweg blijft na drugsvondst nog vier maanden dicht

  Politiek

BUSSUM - De horecazaak aan de Huizerweg 42 in Bussum die na drugsvondst afgelopen juni werd gesloten, blijft nog tot en met 20 december dicht. Ook is de exploitatievergunning van de horecagelegenheid ingetrokken. Deze maatregelen heeft burgemeester Han ter Heegde, portefeuillehouder openbare orde en veiligheid, op grond van een aanvullende rapportage van de politie, genomen.

De gemeente zegt dat ze hier mee een "duidelijk en sterk signaal" wil afgeven. "Doel is om de bekendheid van het adres als drugsadres teniet te doen en de rust in de omgeving te laten terugkeren. De politie en BOA's  blijven het pand goed in de gaten houden."

Onderzoek
De politie was eerder dit jaar een onderzoek gestart, omdat zij meerdere signalen had ontvangen over het gebruik van en/of de handel in drugs. Ook waren er klachten van overlast rond het pand, zoals foutgeparkeerde auto's, geluidsoverlast en intimidatie van voorbijgangers. Het onderzoek gaf genoeg aanleiding om een actie voor te bereiden.

Drugs
Op vrijdagvond 28 juni 2019 hebben gemeente, politie en inspectiediensten samen een controle uitgevoerd bij de horecagelegenheid in het pand Huizerweg 42. Er zijn toen verschillende soft- en harddrugs en twee steekwapens aangetroffen. Op grond van artikel 13b van de Opiumwet is het pand op 28 juni 2019 gesloten. Dat besluit staat los van eventuele betrokkenheid van de eigenaar of het bedrijf.

Meer berichten