Jorrit Eijbersen wordt wijkwethouder van het centrum van Bussum.
Jorrit Eijbersen wordt wijkwethouder van het centrum van Bussum. (Foto: Bob Awick)

Jorrit Eijbersen komt college versterken met veel ervaring

  Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente een nieuwe wethouder. Wie is Jorrit Eijbersen en wat gaat hij doen? Vanavond (woensdag) wordt hij geïnstalleerd.

Met een ontspannen glimlach op zijn gezicht wandelt de nu nog onbekende Jorrit Eijbersen door het centrum van Bussum. Vanavond is het zover, dan kan de VVD'er eindelijk aan de slag als opvolger van wethouder Jan Franx. Eijbersen heeft er zichtbaar in.

Hij woont in Bunnik met zijn vrouw en drie dochters en zal daar ook blijven wonen. "Mijn kinderen hebben daar hun leven. Ik rijd in 25 minuten op en neer, dus dat is heel goed te doen." Hij kent Bussum al goed omdat hij hier familie - zus, broer en zwager - heeft wonen. Maar nu hij ook inhoudelijk over de diverse dossiers gaat, gaat hij anders naar de kernen in Gooise Meren kijken.

Politiek gaat over mensen

"Politiek gaat over- en is voor de mensen. Ik stap het liefst op de fiets om samen te kijken naar wat er leeft om zo met elkaar in gesprek te gaan." De wethouder doet dan ook een oproep aan inwoners om hem uit te nodigen.

Zichtbaarheid

Eijbersen wil onder meer werken aan zichtbaarheid. Niet alleen van hemzelf, maar ook van de gemeente. "De tijd van enkel visies is voorbij, we moeten als gemeente laten zien waar we mee bezig zijn. Dat we fietsen kunnen stallen, dat de straten schoon zijn, noem het maar op, dat zijn allemaal zaken waar we mee bezig zijn." Al pratende over het werk dat op hem ligt te wachten, laat hij weten de uitdaging graag aan te gaan.

Grote bouwprojecten

"Ik heb al met alle fracties kennisgemaakt. Ik ben negen jaar wethouder geweest in Bunnik en kan die ervaring goed gebruiken. Die gemeente bestaat ook uit verschillende kernen." Eijbersen zal onder andere de grote bouwprojecten zoals Crailo op zich nemen. "Maar wat ik ook opvallend vond is dat ik wethouder Haven zal worden. Ik zeil veel, het liefst zonder vrouw en met kinderen", lacht hij. "Zo ken de haven van Muiden ook vrij goed en hoop snel nog meer mooie plekken te kunnen bezoeken."

Meer berichten