Grootste deel van miljoenen voor noodscholen naar Bussumse middelbare scholen
Foto: Bob Awick

Grootste deel van miljoenen voor noodscholen naar Bussumse middelbare scholen

  Politiek

GOOISE MEREN - Het grootste deel van het onverwacht hoge bedrag van 13 miljoen euro voor tijdelijke huisvesting voor scholen wordt vooral besteed aan noodlokalen voor het Willem de Zwijgercollege, het Goois Lyceum en het St. Vituscollege. Dat rekent wethouder Geert Jan Hendriks voor aan de gemeenteraad. 

Veel scholen, en dus ook het Willem de Zwijgercollege, het Goois Lyceum en het St. Vituscollege, worden de komende jaren fors gerenoveerd en er komt nieuwbouw. De genoemde drie scholen moeten voor zeven miljoen euro aan noodlokalen worden geholpen. Al met al heeft de gemeente voor de noodlokalen een oppervlakte van zevenduizend vierkante meter nodig. Daar kan nog wel wat op worden bespaard: als de gemeente de containers van de noodlokalen later weer verkoopt vangt het daar 1,2 miljoen euro voor. 

Van de rest van het bedrag wordt nog twee miljoen besteed aan enkele basisscholen, ook de Naarder St. Vitusmavo heeft twee miljoen nodig. 

Het totale bedrag van 13 miljoen euro kan nog hoger worden, omdat er nog veel onzekerheden kleven aan de plannen voor de noodlokalen. Zo is er onder meer nog geen locatie bekend waar de lokalen komen te staan. De 13 miljoen euro wordt berekend volgens een gemiddelde prijs. 

Meer berichten