Foto: Bob Awick

Noodscholen miljoenen duurder dan gedacht

  Politiek

GOOISE MEREN - De tijdelijke huisvesting die wordt gebruikt als er groot onderhoud wordt gepleegd aan meerdere schoolgebouwen gaat veel meer kosten dan eerder gedacht. Het gaat om een bedrag van dertien miljoen euro. Dat kwam woensdag naar voren toen de gemeenteraad de perspectiefnota besprak.

De gemeente betaalt de miljoenen uit de algemene reserves. De kwestie zorgde woensdag voor enkele geschrokken raadsleden. Ze reageerden verbaasd en vroegen verantwoordelijk wethouder Geert-Jan Hendriks (D66) waarom het zo mis heeft kunnen gaan.

Wethouder: niets fout
Volgens de wethouder is er echter niets fout gegaan, maar zijn de kosten voor de tijdelijke huisvesting door het vorige college altijd buiten beschouwing gelaten. De wethouder waarschuwt ervoor dat de kosten zelfs nog kunnen oplopen.
Nu bekend werd wat de tijdelijke huisvesting allemaal gaat kosten opperden meerdere raadsleden of de gebouwen na hun leven als noodschool hergebruikt kunnen worden.

Hoe het verder staat met het groot onderhoud aan de scholen en vooral de plannen rond de tijdelijke scholen kon de wethouder woensdag nog niet zeggen. Hij verwacht op korte termijn meer duidelijkheid te hebben, onder meer over de locaties.

Meer berichten