Foto: Gemeente Bunnik

Jorrit Eijbersen volgt Jan Franx op als VVD-wethouder

  Politiek

GOOISE MEREN - Jorrit Eijbersen wordt de nieuwe wethouder voor de gemeente Gooise Meren. Dat maakt de VVD bekend. Eijbersen volgt Jan Franx die afgelopen maand vertrok om burgemeester van Koggenland te worden. 

Jorrit Eijbersen (44) is namens partij De Liberalen, een lokale krachtenbundeling van D66, VVD en onafhankelijke liberalen, nu al negen jaar wethouder en loco-burgemeester van de Utrechtse gemeente Bunnik. Daarvoor was hij zelfstandig ondernemer en adviseur van de Commissaris van de Koning in Utrecht.

De VVD heeft de afgelopen weken meerdere gesprekken gevoerd met Eijbersen. "In gesprekken met de fractie en leden van het bestuur heeft Jorrit overtuigd initiatief en daadkracht goed te kunnen combineren met een goede verbinding naar belanghebbenden. De fractie en het bestuur zien de komst van Jorrit naar onze gemeente dan ook met enthousiasme en vertrouwen tegemoet", zo laat het VVD-bestuur weten. VVD-fractievoorzitter Jens Duyts voegt daar aan toe: "Wij zien in Jorrit een gedreven en verbindend bestuurder die de juiste ervaring meebrengt."

Jorrit Eijbersen moet nog officieel geïnstalleerd worden als wethouder. De beoogd wethouder wordt in de eerstvolgende raadsvergadering voorgedragen. De raad stemt over zijn benoeming. 

Meer berichten