Foto: André Verheul

VVD: Waar blijven de poldereuro's van Weesp?

  Politiek

GOOISE MEREN - Hoe staat het met het bedrag dat Weesp aan Gooise Meren moet terugbetalen als compensatie voor de gemaakte kosten voor het ontwikkelen van de Bloemendalerpolder? Dat vraagt de VVD aan burgemeester en wethouders.

Gooise Meren heeft recht op geld van Weesp omdat de toenmalige gemeente Muiden kosten heeft gemaakt voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Weespersluis in de Bloemendalerpolder. De polder was voor de fusie deels Weesper en deels Muider grondgebied. De gemeente Muiden maakte kosten om de polder te kunnen ontwikkelen en dacht dat geld later terug te kunnen verdienen aan bijvoorbeeld leges. Na de fusie kwam er echter een grenscorrectie en werd de hele Bloemendalerpolder grondgebied van Weesp, waardoor Muiden dus kan fluiten naar de verdiensten.

Er wordt al veel langer gesteggeld over de hoogte van het door Weesp te betalen bedrag. Gooise Meren stelt recht te hebben op veel meer dan Weesp wil betalen. Eerst noemde Gooise Meren een bedrag van anderhalf miljoen, maar na bezwaar van Weesp stelde de provincie dat Gooise Meren recht had op 110.360 euro. Daar tekende Gooise Meren weer bezwaar tegen aan. De gemeente wil nog zeker twee ton meer hebben. Sinds het bezwaar van Gooise Meren is het echter al maanden stil, los van de mededeling dat de provincie de zaak bekijkt. Welk bedrag Gooise Meren krijgt en of Weesp al iets betaald heeft, is onbekend.

Meer berichten