Foto: Bob Awick

Hart voor BNM benoemt Munneke Smeets tot erelid

  Politiek

GOOISE MEREN - Hart voor BNM heeft grondlegger en oud-wethouder Marieke Munneke Smeets benoemd tot erelid én lid van verdienste. 

Munneke Smeets was vijf jaar geleden grondlegger van toen nog Hart voor Bussum. Na een paar veelbewogen jaren werd ze een jaar geleden wethouder namens Hart voor BNM, toen de lokale partij voor het eerst toetrad tot de coalitie. De wethouderscarrière van Munneke Smeets was echter van korte duur: ze moest opstappen. 

Hart voor BNM-voorzitter Ben de Veth roemde Munneke Smeets eerder deze week voor haar doorzettingsvermogen, dossierkennis, slagkracht en enorme inzet voor de partij. "Door haar krachtige inzet tijdens de laatste collegeonderhandelingen wist zij belangrijke speerpunten van Hart voor BNM, waaronder sociale woningbouw, centrumontwikkeling en participatie in het college-akkoord opgenomen te krijgen. Zij leverde daarmee een belangrijke bijdrage in het nieuwe beleid voor de komende jaren", aldus de Hart voor BNM-voorman. Het vertrek van Munneke Smeets noemde hij een 'zwarte bladzijde', maar hij toonde zich ook zeer verheugd dat al snel bleek dat Nico Schimmel aan de slag kon als opvolger voor Munneke Smeets. 

Munneke Smeets was zichtbaar geroerd door de uitgesproken waardering. 

Meer berichten