Foto: Bob Awick

Wethouder Jan Franx wordt waarnemend burgemeester Koggenland

  Politiek

GOOISE MEREN - Jan Franx wordt de waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland. Franx (VVD) vertrekt daarmee als wethouder van de gemeente Gooise Meren. 

Jan Franx gaat volgende week meteen aan de slag als eerste burger van de West-Friese gemeente. De VVD'er volgt Rob Posthumus op, die stopt omdat hij met pensioen gaat. 

Franx reageert zelf bijzonder blij met zijn benoeming. "Ik voel me bijzonder vereerd dat ik benoemd ben als burgemeester van de gemeente Koggenland. Ik heb er enorm veel zin in om dit mooie ambt te gaan vervullen en samen met college, raad en inwoners alle dorpen, kernen en buurten van Koggenland verder vorm te geven. Ik ken de gemeente goed, daar mijn vrouw uit de Goorn komt en mijn schoonmoeder tot haar 91e jaar in de gemeente woonde. Mijn vrouw en ik zijn destijds in De Goorn getrouwd. Ik kijk terug op een mooie tijd als wethouder in Gooise Meren en daarvoor als wethouder in Enkhuizen. Ik mocht de voorbije vier jaar samen met mijn collega's in het college de nieuwe gemeente Gooise Meren op koers brengen, ik denk dat we veel hebben bereikt. Ik neem met pijn in het hart afscheid, maar ben vooral blij en trots om in Koggenland aan de slag te gaan. Het voelt nu al goed", aldus de vertrekkend wethouder.

Franx was vanaf het ontstaan van de gemeente Gooise Meren verbonden als wethouder en onder meer belast met financiën, de verbouwing van het gemeentehuis en de vermakelijkhedenretributie waar Speelpark Oud Valkeveen vol tegen in verzet ging en Franx meermaals om verguisde. Voordat Franx wethouder van Gooise Meren werd was hij tien jaar wethouder van Enkhuizen. 

Burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren noemt het vertrek van Franx een gemis. "Het is een mooie stap voor Jan, voor ons is het jammer.  Hij is van grote waarde geweest voor Gooise Meren. Wij gaan een zeer ervaren en gewaardeerde collega missen. Wij wensen Jan in Koggenland alle succes toe." 

Over een eventuele opvolger van Franx als wethouder van Gooise Meren is nog niets bekend.

Meer berichten