Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Terrassen moeten al eerder neergezet mogen worden

Politiek

GOOISE MEREN - Als het al zo vroeg zulk warm weer wordt als afgelopen week, moeten de horecaondernemers met een terrasvergunning hun terras al mogen openen. Dat meent burgemeester Han ter Heegde.

Afgelopen week was er wat gedoe over het terras van Brasserie Stokjes en Lepel aan de Nassaustraat. Vanwege het warme weer werd al een terras geplaatst, maar op last van de boa's van de gemeente moest dat terras weer weg. Er was aan klacht gekomen over het terras dat er volgens de regels pas vanaf april mag staan. De burgemeester benadrukt dat de boa's volgens de regels hebben gehandeld. "We knijpen normaal gesproken wel een oogje toe. Het was tenslotte ook uitzonderlijk mooi weer voor deze tijd van het jaar. Maar omdat we een handhavingsverzoek kregen moesten we wel handelen", zo stelt Ter Heegde. 

Voor de burgemeester vormt het vooral wel een aanleiding om eens te kijken naar de regels omtrent terrassen. "We gaan het horecabeleid nog eens onder de loep nemen en dan komt ook het terrassenvraagstuk aan de orde. Wat mij betreft gaan we het mogelijk maken om ook al vanaf februari en maart terrassen mogelijk te maken. We gaan daarover eerst praten met betrokkenen. Of het ook zover komt hangt natuurlijk af van de gemeenteraad."

Uit de krant