Miriam van Meerten (VVD), presentator Ruud Bochardt en Michel Klein (CU) bespreken de verkiezingen.
Miriam van Meerten (VVD), presentator Ruud Bochardt en Michel Klein (CU) bespreken de verkiezingen.
Video

VVD wil huizen bouwen en beter ov, CU wil toekomstbestendige landbouw

  Politiek

GOOISE MEREN - Heel wat kandidaten uit het Gooi en met name Gooise Meren staan op de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten van Noord-Holland. Zo ook Michel Klein uit Bussum die de lijst van de ChristenUnie (CU) aanvoert. Miriam van Meerten uit Naarden staat namens de VVD op de tweede plek. De verkiezingen zijn op 20 maart.

Miriam, je gaat weer terug de politiek in?
"Als wethouder van Gooise Meren was ik heel druk en werd mijn agenda voor 60 tot 70 uur per week ingevuld. Het provinciewerk kost één dag per week. Dat is beter te combineren met mijn gezinsleven."

Michel, jij zit al vier jaar in de provincie, waarom zijn er zo veel Gooise kandidaten?
"Ik denk dat er in het Gooi veel mensen wonen die zich niet gehoord of gezien voelen in de provincie. Dus als je hier iets mee wilt doen, dan moet je kandidaat worden."

Miriam, ga jij je extra inzetten voor 't Gooi?
"Ik denk wel dat veel thema's die de provincie behandelt hier in 't Gooi belangrijk zijn. Dat heb ik ook gemerkt toen ik wethouder in Gooise Meren was. Denk aan zaken zoals bereikbaarheid, economie en de natuur. Allemaal punten waarvan ik heb gezien dat het in de provincie gebeurt."

Michel, waarom moeten we op de ChristenUnie stemmen?
"Wij kijken vanuit onze levensovertuiging naar wat wij het beste vinden voor de inwoners van Noord-Holland. De ChristenUnie vindt bijvoorbeeld toekomstbestendige landbouw heel erg belangrijk. We moeten een omslag maken zodat boeren geld kunnen verdienen op zo'n manier dat het goed is voor de natuur. Daarbij willen we dat de provincie zich meer gaat inzetten voor versterking van het openbaar vervoer en fietspaden."

Miriam, waarom moeten mensen op de VVD stemmen?
"De VVD wil veel bouwen, maar geen hoogbouw. We moeten hierbij zuinig omspringen met ons landschap. Verder willen we betere bereikbaarheid met goed openbaar vervoer. Zo zien we nu nog te veel lege bussen. Dat systeem moet op de schop."

Meer berichten