Afbeelding
Foto: Bob Awick

Gemeente neemt capaciteitsbehoefte per sportpark onder de loep

Politiek

GOOISE MEREN - Er wordt momenteel door gemeente gekeken naar de capaciteitsbehoefte van sportclubs op sportparken. Dat laat het gemeentebestuur weten na raadsvragen van de VVD.

De gemeente neemt onder de loep of de sportclubs wel genoeg velden tot hun beschikking hebben vergeleken met het aantal leden dat ze hebben. Het kan voorkomen dat sportclubs te weinig velden tot hun beschikking hebben dan nodig voor het aantal leden, maar ook andersom. De VVD noemt het voorbeeld van hockeyclub HC Naarden en voetbalclub NVC. De hockeyclub moet het volgens de VVD met haar ongeveer 2000 leden doen met 4 velden, net zoveel velden als de ongeveer 400 leden van de voetbalclub hebben.

NVC laat in een reactie weten niet 400, maar 700 leden te hebben en reageert verder verbaasd over de vragen van de VVD. "Op dit moment zijn wij in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Gooise Meren over een mogelijk toekomstige inrichting van Sportpark Naarden.Het bestuur van NVC ziet deze gesprekken als een kans voor zowel NVC als Hockeyclub Naarden om de capaciteit, bereikbaarheid en uitstraling van het Sportpark te verbeteren. Hierbij is een quick-fix optie, een voetbalveld inwisselen voor een hockeyveld, zoals door de VVD wordt geïmpliceerd een korte termijn oplossing waarbij helemaal geen rekening wordt gehouden met bestaande afspraken en de belangen van onze leden. De gesprekken met de vertegenwoordiger van de gemeente zijn tot nu toe opbouwend geweest en hebben in positieve sfeer plaatsgevonden", zo laat NVC-voorzitter Rob Snijders weten.

De gemeente sluit niet uit dat er na het onderzoek wordt gekeken naar een herschikking van het beschikbare aantal sportvelden. 

Uit de krant