Afbeelding
Foto: Vranz van Maaren

VVD-voorstel: verbeterde afspraken voor wijkplatforms

Politiek

GOOISE MEREN Er moeten betere afspraken komen over hoe de gemeente wijkplatforms ondersteunt. Dat stelt de VVD, die woensdag met een voorstel naar de gemeenteraad komt.

De gemeente werkt samen met meerdere wijkplatforms, zoals de Stadsraad Muiden en de Dorpsraad Muiderberg en enkele Naarder platforms, maar heeft volgens de VVD onvoldoende en niet voor iedereen duidelijk vastgelegd hoe deze platforms ondersteund worden en aan welke voorwaarden een wijkplatform moet voldoen op het vlak van statuten, een bestuur en verantwoording. Daarnaast wil de VVD dat representativiteit meer gewaarborgd wordt.

De gemeente hanteert nu vooral wat standaardregels en oude afspraken van de gemeente Naarden, waar al veel langer samen werd gewerkt met meerdere wijkplatforms. Dat kan beter, meent VVD-woordvoerder Hugo Bellaart. Verbeterde afspraken moeten er vooral voor zorgen dat veel meer duidelijk wordt. Dat geldt onder meer voor ondersteuning. De gemeente ondersteunt enkele van deze platforms met bedragen oplopend tot 30.000 euro, maar niet alle wijkplatforms zijn ervan op de hoogte dat ze aanspraak kunnen maken op geld. Daar staat ook weer tegenover dat het ene wijkplatform haast perfecte jaarverslagen aflevert ter verantwoording en de ander zeer summier. Dat moet gaan veranderen als de raad het voorstel aanneemt.

De gemeenteraad bespreekt het voorstel komende woensdag. 

Uit de krant