Foto: Sjoerd Stoop
Video

Burgemeester: tevreden over resultaat vuurwerkverbod

  Politiek

GOOISE MEREN - Er was wel wat schade en overlast, maar toch reageert burgemeester Han ter Heegde tevreden op het vuurwerkverbod aan de Keverdijk afgelopen jaarwisseling.

Het was de eerste keer dat de gemeente Gooise Meren een vuurwerkverbod doorvoerde. De straten van en rond het Naarder winkelcentrum werden verboden voor vuurwerk nadat er een jaar eerder veel schade en overlast was. Nu bleef alles beperkt. "We hebben ook erg goed gecontroleerd. Met boa's, met agenten en ook de Marokkaanse buurtvaders hebben een hele waardevolle bijdrage geleverd. Daardoor bleef het betrekkelijk rustig. Er is natuurlijk wel iets gebeurd, en dat is heel vervelend, maar ik denk dat we over het algemeen heel tevreden mogen zijn", zo reageert de burgemeester. 

De burgemeester heeft daags na de jaarwisseling gesproken met andere betrokkenen en heeft daar eenzelfde geluid van gehoord.

Verder evalueren
Het vuurwerkverbod wordt nog geëvalueerd door de gemeente. "We gaan nu kijken hoe het volgende jaarwisseling verder moet. Het staat nog niet vast dat het vuurwerkverbod er volgend jaar weer is. Het zou kunnen dat we het vuurwerk volgende jaarwisseling wel weer toe staan. Als het dan weer goed gaat, dan blijft dat zo. Mocht het dan weer fout gaan, dan komt er een vuurwerkvrije zone voor de eeuwigheid", zo stelt Ter Heegde. "Maar zover is het nog niet. We gaan er nog goed over praten."

Volgens de burgemeester heeft afgelopen jaarwisseling ook niet aan het licht gebracht dat er op andere plekken vuurwerkverboden nodig zijn. 

Meer berichten