De kersverse wethouder Nico Schimmel.
De kersverse wethouder Nico Schimmel. (Foto: Bob Awick)

Wethouder Nico Schimmel (Hart voor BNM): 'Trots dat ik dit mag doen'

  Politiek

GOOISE MEREN - Meer dan een maand na de start van zijn wethouderschap is de kersverse wethouder Nico Schimmel vooral trots dat hij als wethouder aan de slag mag. Dat vertelt de Bussumer deze week tegen de krant. 

Schimmel kent een bliksemsnelle politieke carrière en ging afgelopen november, na net een half jaar raadslidmaatschap, aan de slag als opvolger van de opgestapte Marieke Munneke Smeets. "Voor mij is het bijzonder dat ik gevraagd ben om wethouder te worden. Mijn idee was om vier jaar raadslid te zijn bij Hart van BNM en dan eventueel wethouder. Mijn politieke carrière is opeens heel anders gelopen en ik ben er trots op dat ik dit mag doen", aldus Schimmel.

Schimmel noemt het verder vanzelfsprekend dat hij politiek actief geworden is. "Ik vind dat een inwoner zich moet inzetten voor het algemeen belang; dat kan bij een voetbalclub of muziekvereniging, als vrijwilliger bij de brandweer of door lid te worden van een politieke partij. Ik vond het tijd worden om mee te gaan praten en denken over wat er speelt en gaat gebeuren in de gemeente Gooise Meren. Uit ervaring weet ik dat alle partijen openstaan voor nieuwe leden, dus kom gerust een keer langs. Ik sta ook altijd open voor allerlei vragen. Wat ook heel fijn is, is de prettige sfeer in het gemeentehuis en dat ik goed word bijgestaan door mijn ambtenaren, mijn collega-wethouders en niet te vergeten onze burgemeester. Dat is zeker een goede basis om veel te bereiken."

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten