Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Plannen voor centrum Bussum halverwege komend jaar klaar

Politiek

BUSSUM - Halverwege volgend jaar weten we wat er moet gaan gebeuren met het centrum van Bussum. Dan wordt de 'gebiedsvisie' afgemaakt en voorgelegd aan de gemeenteraad. Voor het zover komt wordt er nog heel wat aan de plannen gesleuteld. 

Er wordt momenteel gekeken wat er moet gebeuren met het centrum van Bussum zodat het weer klaar staat voor de toekomst. De gemeente stelt onder meer dat door het nieuwe winkelen er de komende jaren winkels verdwijnen. "Er zijn daarom nieuwe concepten nodig om de centra aantrekkelijk en vitaal te houden, daarbij is er ook ruimte voor nieuwe functies", aldus het gemeentebestuur aan de raad. "Voor het centrum van Bussum geldt dat we de kracht moeten benutten van een compact en aantrekkelijk winkelgebied. Een gebied waarin winkels, ambachtelijkheid, nieuwe dienst- en zorgverlening, horeca, kunst en cultuur en groen zijn verweven. Met ruimte voor ontmoeting en onderscheidend ten opzichte van de omliggende gemeenten."

Naast het algehele centrumplan wordt er ook gekeken naar wat er moet gebeuren met de ontwikkellocaties Scapino/Nieuwe Brink en de Veldweg. 

Volgend kwartaal wordt er een bewonersavond gehouden waarop het eerste concept van de plannen en een tijdspad worden gepresenteerd. Daarna wordt er verder geschaafd aan de plannen. 

Uit de krant