Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Experimenteren met nieuwe vormen van burgerparticipatie

Politiek

BUSSUM - De gemeente wil komend jaar experimenteren met nieuwe vormen van burgerparticipatie. Burgemeester Han ter Heegde legt uit wat hij hiermee bedoelt. "Men neemt een groep mensen met hele verschillende leeftijden, achtergronden en werk. Deze groep laat je een agenda laat maken van wat zij belangrijk vinden de komende tien jaar."

Het is een vorm van participatie waar ook in andere gemeenten mee gewerkt wordt. Het lijkt Ter Heegde goed om hiermee ook in Gooise Meren te beginnen.

Maar er is meer. "Ik zie ook wel iets in het voorleggen van bijvoorbeeld drie plannen voor de inrichting van het plein voor het gemeentehuis. Welk plan heeft uw voorkeur? Daar kunnen we mee experimenteren."

Natuurlijk gebeuren er in de gemeente al heel veel zaken rondom burgerparticipatie. "Wat ik goed vind werken zijn de bijeenkomsten van de Stadsraad Muiden, die iedere maand een ander thema zoals parkeren bespreekt. Die input kunnen we in de gemeente gebruiken, rekening houdend met de afvaardiging in de zaal."

Uit de krant