Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Hondenbelasting wordt definitief geschrapt

Politiek

GOOISE MEREN - Het zat er al aan te komen, maar het staat nu ook vast: hondenbezitters van Gooise Meren hoeven komend jaar geen hondenbelasting meer te betalen. Dat heeft de gemeenteraad bepaald na een voorstel daartoe van de VVD. 

De gemeenteraad doet dat omdat het stelt dat hondenbelasting achterhaald is. Hondenbezitters betalen het wel, maar zien daar niet direct wat voor terug. Het plan om de hondenbelasting te schrappen was één van de punten van het coalitieakkoord. 

Hondenbelasting levert de gemeente elk jaar ongeveer 267.000 euro op. Hoewel het grootste deel van de gemeenteraad wel achter het plan stond om de hondenbelasting te schrappen, moest er wel gezocht worden naar geld om het gat dat door het schrappen van de hondenbelasting ontstond te dichten. De gemeente lost dat op door enkele andere gemeentelijke uitgaven te schrappen, waardoor de begroting toch weer goed sluit. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Twee gewonden bij fietsongeluk in Muiderberg 112 gisteren
Logo
Afbeelding
Opnames Bommetje in haven Op een bodyboard van de schans: in juli is het weer zover! regio 29 jun, 17:01
Logo
Afbeelding
Boerenprotest op parkeerplaats bij gemeentehuis in Bussum Boer Frans Jan ter Beek: ‘Het gevolg zal uitkopen zijn, maar ik ga niet weg!’ Bedrijven 29 jun, 13:30
Afbeelding
Uitgekeken op uw huidige bankstel of fauteuil? Bel Miedema en Zn. Bedrijven 29 jun, 12:12
Afbeelding
BrinkPop in Muiderberg Cultureel 29 jun, 11:30
Logo
Afbeelding
College moet opschieten met Nota van Uitgangspunten Heropenen van Naarder golfbaan duurt CDA veel te lang Politiek 29 jun, 10:10
Afbeelding
ViJoS maakt zich klaar voor Europees Kampioenschap Cultureel 29 jun, 09:55
Afbeelding
Jaarmarkt Keverdijk groot succes foto’s 29 jun, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief