Wie is Nico Schimmel, de nieuwe wethouder van Gooise Meren?
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Wie is Nico Schimmel, de nieuwe wethouder van Gooise Meren?

  Politiek

GOOISE MEREN - Nico Schimmel gaat het doen. Hij wordt de opvolger van partijgenoot Marieke Munneke Smeets, die recent in haar functie als wethouder door de raad naar huis werd gestuurd. Schimmel heeft er zin in en zal er zich vol enthousiasme op storten.

De Bussumer is een man van de connecties. Hij kent Jan en alleman omdat hij eigenaar is van de Gooische Muziekschool met locaties in Bussum, Laren, Huizen en Weesp. Daarbij heeft hij Muziekcentrum Schimmel aan de Havenstraat en organiseert hij als ondernemer menig evenement. Zo is hij voorzitter van de sinterklaasintocht in Bussum.

Nog geen echte reactie
Schimmel wil zelf op dit moment nog niet inhoudelijk reageren op zijn kandidatuur. Dat wil hij pas als het allemaal in kannen en kruiken is. Toch mag men er nu wel van uitgaan dat de rasechte Bussumer zijn nieuwe ambt gewoon kan gaan uitvoeren. Het wordt een echte thuiswedstrijd, Schimmel zou bij wijze van spreken samen met de burgemeester op de fiets naar het werk kunnen gaan. Hoe zijn portefeuille eruit komt te zien, is even afwachten. Hij houdt waarschijnlijk het grootste gedeelte van de Hart voor BNM-portefeuilles, maar de kans is groot dat het dossier-Comeniuslaan, waar Marieke Munneke Smeets over viel, naar een ander gaat. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de affiniteit van Schimmel zelf. Onderwijs of economie zou hem als muziekdocent en ondernemer wel aanspreken.

Vanuit de Gooische Muziekschool was bekend dat Nico ambities had in de lokale politiek. Zijn broer Coen laat weten: "Hem is al eens de vraag gesteld: 'wil je ooit wethouder worden?' Het antwoord was toen: 'op termijn zeker'; het is nu wel vier jaar eerder dan dat hij bedoelde op dat moment."

Van ondernemer naar politicus
Het is de vraag hoe hem de overgang van ondernemer naar politicus zal bevallen. Als raadslid heeft hij zich nog niet al te prominent in de raad uitgesproken. Hij voert daar slechts mondjesmaat het woord omdat fractievoorzitter Marieke le Noble hiervoor vaker naar voren treedt. Le Noble laat weten dat zij erg blij is dat de deal met Schimmel zo snel rond is. "Het wethouderschap is voor hem heel passend en komt ook op een goed moment. Daarbij werken wij goed samen en kan ik blijven doen wat ik deed als fractievoorzitter. Voor ons is dit de ideale oplossing." Le Noble zegt dat haar partij geen druk heeft gevoeld om snel met een nieuwe wethouder te komen "We kregen echt de tijd, maar we waren er zelf heel snel uit. Het is ook fijn om snel weer door te kunnen. We hadden in de ledenvergadering al besloten om in het college te blijven. De keuze voor Nico is door de fractie genomen. We hebben er vertrouwen in dat het goed komt en zien ernaar uit om het coalitieakkoord te kunnen uitvoeren."

Nico Schimmel laat een lege stoel achter in de gemeenteraad. Ex-wethouder Marieke Munneke Smeets is de eerstvolgende op de lijst die deze zetel krijgt aangeboden. Het lijkt erop dat zij hiervoor zal bedanken, gezien haar eerdere uitspraken daar over. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>