Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester: 'Had alerter kunnen reageren op zaak-Munneke Smeets'

Politiek

GOOISE MEREN - Burgemeester Han ter Heegde heeft lessen geleerd van de hele kwestie rond de opgestapte wethouder Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM. "Ik had op bepaalde vlakken alerter kunnen reageren", zo zegt de burgemeester voor de camera's van BussumsNieuws en GooiTV.

De ervaren burgemeester had de als wethouder onervaren Munneke Smeets beter kunnen coachen. Maar, zo stelt de burgemeester wel meteen, je kunt ook niet overal bovenop zitten. "We hebben een grote gemeente, waar heel veel onderwerpen spelen. Als burgemeester, maar ook als collega-wethouders, volg je alles op hoofdpunten. De wethouders hebben deels ook gewoon de vrijheid op zaken op te pakken op hun eigen manier. Dan kun je ook niet overal op letten", zo stelt de burgemeester. 

Het dossier van de spoorwegovergang aan de Comeniuslaan, waar de wethouder uiteindelijk ontslag om moest nemen, was een heikel dossier. "Daar had ik wel beter bovenop kunnen zitten, maar ik ben al vrij bedillerig op alles. Het kan ook teveel worden. Het is altijd een evenwichtskunst. Achteraf hadden we misschien toch een tikkeltje alerter kunnen zijn. Maar het is gegaan zoals het is gegaan."

Uit de krant