Gemeente: bouwstop voor illegaal horecapaviljoen golfbaan
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente: bouwstop voor illegaal horecapaviljoen golfbaan

  Politiek

NAARDEN - Een volgende aflevering in de soap tussen de gemeente Gooise Meren en vastgoedondernemer Michael van de Kuit van onder meer Golfbaan Naarderbos en Speelpark Oud Valkeveen. Zonder er vergunningen voor te hebben is de exploitant van de golfbaan deze week begonnen met de bouw van een horecapaviljoen op het golfbaanterrein. De gemeente heeft een bouwstop en een dwangsom opgelegd. 

De vastgoedondernemer had al aangekondigd een dergelijk paviljoen te gaan plaatsen. Die stap volgde op de verloren rechtszaak en het ontbonden huurcontract met de eigenaar van het clubhuis op de golfbaan. De golfbaaneigenaar mag daarom het clubhuis niet meer in. Golfers zelf overigens wel, ware het niet dat de golfbaanondernemer veel apparatuur ondertussen met veel bombarie heeft laten weghalen. Om toch zelf golfers op te kunnen vangen en een kopje koffie te geven, besloot de ondernemer een paviljoen te gaan plaatsen. De gemeente waarschuwde de ondernemer al dat dat, zonder vergunning, consequenties zou hebben. 

Lak aan woorden van de gemeente
De vastgoedondernemer had echter lak aan de woorden van de gemeente en begon toch met bouwen. Toezichthouders van de gemeente constateerden dat. Door middel van een brief van de gemeente, die ter plekke is afgeleverd, is de exploitant een last onder bestuursdwang opgelegd. De exploitant moet het werk staken. Als hij toch bouwt kost dat hem een boete van 5000 euro, plus 1500 euro voor elke dag dat het werk toch voortduurt met een maximum van 25.000 euro. 

Vergunningaanvraag loopt nog
De vastgoedondernemer heeft eerder deze week overigens wel een vergunning aangevraagd voor de bouw, maar de behandeling daarvan loopt nog en kan enkele weken duren. Bovendien staat het nog lang niet vast om die vergunning verstrekt wordt of niet. Tegen de bouwstop kan nog bezwaar worden aangetekend. 

Reactie Van de Kuit
Volgens Van de Kuit ontbreekt de nut en de noodzaak van handhaving, omdat de bouw van het horecapaviljoen volgens hem 'legaliseerbaar'. "Handhaving is er enkel op gericht de golfbaan de spreekwoordelijke nek om te draaien. Gemeente, u bent goed bezig", aldus Van de Kuit die de zaak verder een 'wedstrijdje ver plassen' noemt. 

Van de Kuit kondigt per 19 oktober ook nog een naamswijziging van het gebied aan. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>