[Video] Burgemeester doodmoe van wachten op Tergooi
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
(Foto: Bastiaan Miché)
Video

Burgemeester doodmoe van wachten op Tergooi

  Politiek

GOOISE MEREN - Antwoorden op de vraag of er bepaalde zorgtakken van het Tergooiziekenhuis behouden kunnen worden als het Blaricumse ziekenhuis straks vertrekt. Daarop wacht burgemeester Han ter Heegde. En naar eigen zeggen al veel te lang. "We willen weten waar we aan toe zijn", aldus de burgemeester.

Het Blaricumse Tergooiziekenhuis is nu nog een volwaardig ziekenhuis waar je voor veel zaken terecht kunt. Een groot deel van de zorg gaat over enkele jaren verplaatst worden naar Hilversum, waar gebouwd wordt aan een veel groter ziekenhuis. Bewoners van Bussum en Naarden, maar ook van Huizen, Laren en Blaricum, vrezen straks veel verder te moeten reizen voor ziekenhuiszorg.

De angst wordt gedeeld door de politiek. Het was een jaar geleden reden voor de burgemeesters van Gooise Meren, Huizen en de BEL-gemeenten om aan de bel te trekken. "We hebben gesprekken met het ziekenhuisbestuur gevoerd en voorstellen gedaan om onder meer de ouderenzorg te behouden, maar ook andere takken van zorg. We willen dat voor onze bewoners dichtbij hebben, omdat het grootste deel van de bevolking van de regio nou eenmaal hier woont. Al onze punten werden aangehoord, maar men gaf aan eerst de nieuwbouw verder te willen bekijken en pas daarna de herbestemming van het oude gebouw. Maar we horen niks meer."

Al een half jaar radiostilte
Na de belofte om naar de voorstellen van de regioburgemeesters te gaan kijken, bleef het stil rond het Tergooi-bestuur. "Er is al een half jaar sprake van absolute radiostilte. We wachten nog steeds op antwoorden. We hebben niets meer gehoord en niets meer gezien", aldus Ter Heegde.

Bang voor voldongen feit
De burgemeester vreest straks voor een voldongen feit te komen staan. "We vrezen dat er straks iets wordt besloten dat niet in het belang van al onze bewoners is en waar we dan niks meer aan kunnen doen. Dat moeten we voorkomen."

Ter Heegde blijft de druk opvoeren op het ziekenhuisbestuur en doet een oproep om nu eens met antwoorden te komen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221893&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221894&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=bussumsnieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=140" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>