De hele kwestie begon met Oud Valkeveen.
De hele kwestie begon met Oud Valkeveen. Foto: Foto: Bob Awick

Kosten voor Oud Valkeveen-kwestie lopen nog steeds op

Politiek

GOOISE MEREN - Speelpark Oud Valkeveen, Golfbaan Naarderbos, het strandje. Er wordt over heel wat gebekvecht tussen de gemeente en vastgoedondernemer Michael van de Kuit. Het einde is nog niet in zicht. Met alle gevolgen van dien. Zolang gebekvecht doorgaat, wordt rekening hoger

Het bedrag dat de gemeente moet besteden om al het gedoe rond de vastgoedondernemer het hoofd te bieden zal zonder twijfel nog verder op gaan lopen. Er loopt momenteel nog een hele reeks aanvragen van de vastgoedondernemer, onder meer voor het plaatsen van attracties op Speelpark Oud Valkeveen. Een groot deel daarvan heeft de gemeente afgewezen, waarop de vastgoedondernemer weer bezwaar heeft aangetekend. Al deze juridische zaken brengen extra kosten met zich mee.

Getouwtrek gaat door
Het getouwtrek tussen de vastgoedondernemer en de gemeente Gooise Meren gaat ondertussen ook door. De gemeente nam voor het zomerreces een 'voorbereidingsbesluit', in afwachting van een nieuw bestemmingsplan voor het Oud Valkeveen-gebied. Daarom worden er een jaar lang geen aanvragen verwerkt. Werkende aan dat nieuwe bestemmingsplan gaat de gemeente enkele verkeers- en parkeeronderzoeken doen rond Oud Valkeveen. De speelparkbaas heeft nu al aangegeven niet mee te werken aan deze onderzoeken en gaat alle onderzoeken van de gemeente zelf ook toetsen. Daarnaast dreigde hij toch enkele afgewezen attracties te gaan plaatsen, maar dat is nog niet gebeurd.

Daarmee gaat het gebekvecht tussen de gemeente en de vastgoedondernemer dus gewoon door. Momenteel lopen er welgeteld nog tientallen kwesties. Van bezwaarschriften na afgewezen vergunningen tot het verzoek van de ondernemer om bepaalde stukken openbaar te maken. En zo gaat het nog wel even door.

De kans dat het snel tot 'vrede' komt is nagenoeg nihil. Even werd er gekeken of er een bemiddelaar aangesteld kon worden om te proberen of de gemeente en de vastgoedondernemer nader tot elkaar kunnen komen. Maar ook daar komt maar geen overeenstemming over. Van de Kuit probeerde de commissaris van de Koning, Johan Remkes, over de streep te trekken om te bemiddelen. Remkes heeft dat verzoek echter afgewezen. Volgens hem is er geen sprake van een persoonlijk geschil. Remkes stelt dat er voldoende beroep- en bezwaarmogelijkheden bestaan.

Uit de krant